A 2015/2016-os tanév első matematikaversenye a Bolyai Matematika Csapatverseny volt október 16-án. Az alsó tagozatból négy csapat indult. Izgatottan vártuk az eredményhirdetést. Nem hiába, nagyon szép eredmények születtek! A negyedik évfolyam csapata, a HODEA 14. helyezést ért el. Csapattagok: Dancz Boglárka, Emődi Kíra, Horváth Gabriella, Ondok Hanga. Felkészítő nevelőjük: Bodroginé Gémes Viktória. A harmadik évfolyamot három csapat is képviselte. A NÉGY TUDOR 21. helyezést ért el. Csapattagok: Habara Zsombor István, Nagy Kristóf, Peleskei Zalán, Tolnai Bence. A KŐRÖSIS KIS SZÁMOLÓK 7. helyezést ért el. Csapattagok: Kerekes Ivett, Mészáros Lilianna, Volter Anna Erzsébet, Zsiga Zsófia Éva. Mindkét csapat felkészítő nevelője Vidéki Gabriella. A legjobb eredményt a NÉGY AZ EGYBEN csapat érte el. A megyei verseny eredményhirdetésére meghívást kaptak. A csapat 2. helyezett lett. Csapattagok: Barilla Boglárka 3.a, Gönczöl Alex Márk 3.c, Kincses Csaba Márk 3.c és Rimóczi Dorka 3.b. Felkészítő nevelők: Baranyó Mária, Borhiné Olajos Katalin, Vidéki Gabriella.

Nagyon örülünk tanítványaink sikerének, büszkék vagyunk az eredményeikre!

A NÉGY AZ EGYBEN csapat tagjainak nyilatkozata a versenyről:

“A csapattársaimmal nagyon sokat készültünk. A versenyt a Szent-Györgyi Albert Iskolában tartották. A 14 feladatra 1 órát adtak. A feladatokat együtt oldottuk meg. 1-2 hét múlva volt az eredményhirdetés. Nagyon izgultunk. Végül 2. helyezést értünk el. Ez volt az első versenyem ebben az évben. Szeretném, ha a következő még jobban sikerülne.”

„A versenyre nagyon jól felkészítettek minket. Izgultam az eredményhirdetésen. Nagyon örültem, amikor megtudtam, hogy 2. helyezést ért el a csapat.”

„A verseny izgalmas volt. A feladatok érdekesek. Sokat gyakoroltunk, és egy jól felkészített csapattal indultunk. Nagyon örülünk a második helyezésnek.”

Gratulálunk tanítványainknak és a felkészítő nevelőinknek! (B. M.)