Tisztelt Szülők, Gondviselők!

A koronavírussal kapcsolatban kialakult helyzet miatt, a Miniszterelnök Úr bejelentése és a 42/2020. (III.14.) Kormányrendelet alapján intézményünkben 2020. március 16-tól határozatlan ideig a tanítás működési rendje megváltozik. Ettől a naptól kezdve az iskolákban a nevelés-oktatás tantermen kívül, digitális munkarendben kerül megszervezésre.

Felhívom a szíves figyelmüket arra, hogy lehetősége szerint ajánlatos a tanuló otthonmaradását biztosítani, így az Önök gyermekének tanulását is az iskolán kívül, otthonában kell megoldani. A koronavírus terjedésének lassítása, valamint a gyermekek megfelelő ellátása érdekében arra kérek minden szülőt, gondviselőt, hogy az E-KRÉTA felületen továbbított SZÜLŐI NYILATKOZATON jelezze, hogy gyermekének felügyeletét otthon biztosítani tudja, illetve azt is, ha ez esetleg akadályba ütközik. Továbbá kérem azokat az érintett szülőket, akiknek a gyermeke eddig is az iskolában étkezett, hogy jelezzék, ha az étkezés lehetőségével továbbra is élni szeretnének. Ez esetben a gyermek ebédjének elhordásáról Önöknek kell gondoskodni.

Tekintettel a járványhelyzet súlyosságára, arra kérek minden szülőt, hogy az új munkarend bevezetését segítse, támogassa azzal, hogy biztosítja gyermeke felügyeletét, otthoni tanulását, a digitális vagy analóg módon történő kapcsolattartását az iskolával, amely valamennyiünknek új feladatot jelent, de a tanulmányok teljesítése ebben a helyzetben is kötelezettség. Mi igyekszünk lehetőségeinkhez mérten a legjobban helytállni, legyenek segítségünkre! 

Kívánom, hogy legyen közösen elegendő erőnk, kitartásunk, türelmünk és egészségünk átvészelni a jelenlegi nem könnyű időszakot! 

Szolnok, 2020. március 14.     Gál Gábor intézményvezető

Melléklet: Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tájékoztatója és az EMMI 3/2020-as határozata