Nem volt egyszerű hétvégéjük azoknak a versenyzőknek, akik duplán is bizonyították, hogy közük van a matematikához, mégpedig nem is kevés…

“Idei tanévünk első matematika megmérettetése a Bolyai megyei matematika csapatverseny volt október hónapban, amin a nyolcadik évfolyamon csapatunk első helyezést ért el, ezzel továbbjutott az országos versenyre. /Korábban már hírt adtunk erről az eredményről./ A csapat tagjai: Ipolyszegi Gábor, Ladányi Zsuzsanna, Rozsnyai Mihály és Szekeres Rita. Ők valamennyien évek óta kiválóan tanulnak, szívesen foglalkoznak szabadidejükben a matematikával, és különböző versenyeken próbára teszik tudásukat.

Közkedvelt körükben a Verseghy Ferenc Gimnázium által szervezett Szegő Gábor- matematikaverseny, melynek döntőjébe Zsuzsi, Rita és Gábor szintén bejutott. A jó hír hallatán csak egy dolog okozott gondot számukra: a Bolyai országos és a Szegő megyei verseny időpontja egy napra esett, november 26-ra, szombatra. Fanatikus matekosok, és eddigi felkészülésük révén természetesen egyik versenyről sem akartak lemondani, ezért a Verseghy Gimnázium igazgatójától, Pogány Gyula igazgató úrtól engedélyt kértünk, hogy ők más időpontban megírhassák a feladatsort. Igazgató Úr a verseny tisztasága érdekében aznap reggel korábbi időpontot – 6.00-tól 7.30-ig – ajánlott fel. Nem volt mit tenni, hajnalban keltek a versenyzők, és irány a gimi, miközben még sötét és kihalt volt a város! A verseny megírása után Rozsnyai Misivel kiegészülve indulás Budapestre, az országos versenyre.

Az eredményhirdetést izgatottan vártuk, ahol kirobbanó örömmel vettük, hogy a csapat bejutott az első hat helyre, ezzel kivívták maguknak a délutáni szóbeli versenyen való részvételt is.

Ez idő alatt jött Szolnokról a hír, hogy a „hajnali” versenyen Ladányi Zsuzsi negyedik, Ipolyszegi Gábor első helyezést ért el (3 pont eltéréssel). Megemlítenénk még Szegfű Patrik nevét, aki jelenleg hatodik! osztályos tanulónk, és a hetedik- nyolcadikosoknak szervezett versenyen nyolcadik helyezést vívott ki magának!

De térjünk vissza Pestre!

A kőrösisek maradék erejüket összeszedve brillíroztak a szóbelin, mivel itt ők kapták a legtöbb pontot, megelőzve több, országosan elismert gimnáziumot, mint pl. Fazekas Mihály Gyak. Ált. Isk. és Gimn.-ot! Az összesített eredményhirdetésen országos negyedik helyezést értek el a Kőrösi tanulói, melyre iskolánkban még nem volt példa!Méltán lehetnek büszkék magukra ezek a diákok, reméljük, sikerült iskolánk hírnevét öregbíteni, és az ország megannyi területéről érkező iskolák között többen felfigyeltek a szolnoki Kőrösi Cs. S. Ált.Iskolára!” – CsP-né –

A beszámolót Csernák Péterné írta, a sikereket neki is köszönhetik tanítványai, és köszöni az iskolánk is! Bravó!!!