A matematikában tehetséges tanítványaink a 2. félévben sem unatkoztak, sőt! Még tartalmasabb, még eredményesebb munkát tudhatnak maguk mögött, mint első félévben. Kezdődött a Zrínyi Ilona matematikaversennyel, melynek megyei eredményhirdetésére 8 tanulót hívtak meg.

Közülük is kiemelkedő eredményt ért el Kovács Gábor 4.b-s (2. hely), Ladányi Zsuzsanna 8.b-s (2. hely), illetve csapatversenyben a negyedik évfolyam (Balázs Anikó, Kovács Gábor, Székelyhidi Klára) 2. hely, a nyolcadik évfolyam  (Dukai Gábor, Ipolyszegi Gábor, Ladányi Zsuzsanna) az 1. helyet szerezték meg. Az országos fordulón, amely három napig tartott, és a helyszín Kecskemét volt, Kovács Gábor 33., Ladányi Zsuzsi 12. helyezést ért el, melyre mindannyian nagyon büszkék vagyunk! Felkészítő nevelők: Bodroginé Gémes Viktória, Vidéki Gabriella, Héregi Mihály, Csernák Péterné.

Következő megmérettetésünk az Alapműveleti verseny volt, mely szintén hagyomány már néhány éve iskolánkban, hogy a nagyon gyorsan és precízen számoló tanulók próbára teszik tudásukat. A területi fordulón Székelyhidi Klári 4.b-s 1., Kovács Cintia 5.a-s 3., Kovács Gábor 4.b-s, Mónus Zsófia 5.c-s 4., Balázs Anikó 4.a és Gál Milán 5.b-s tanulók 5. helyezést értek el. Közülük Székelyhidi Klári továbbjutott a Dunántúlon, Marcaliban rendezendő országos fordulóra. Valamennyien szurkolunk Klárinak, hogy iskolánk hírnevét a Dunántúlra is elvigye!

A Fiumei iskola által meghirdetett „A matematika kis hercegei” csapatversenyre valóban kis hercegek mentek a Kőrösiből három  délceg fiú személyében, akik a 14 benevezett csapatból az előkelő 2. helyet szerezték meg, minimálisan lemaradva a jászberényi győztes csapattól. A „daliák”: Darabos Máté, Kiss Áron, Szegfű Patrik 6. osztályos tanulók.

Szegfű Patrik, aki a megyei Zrínyin 8. helyezést ért el, a Curie területi versenyt is megnyerte, mellyel jogosult lett a szolnoki főiskolán megrendezésre kerülő országos fordulón is, ahol dobogós 3. helyet szerzett! Ezen a versenyen iskolánkat még Ladányi Zsuzsi és Ipolyszegi Gábor is képviselhette, ahol Gábor 4., Zsuzsi pedig 1. helyezést ért el! Ezzel az országos győzelemmel iskolánknak nyert egy vándorkupát, melyre a Kőrösiben matematikaversenyeken nem volt még példa! GRATULÁLUNK!

És a felsorolásnak még mindig nincs vége! A nemzetközi Kenguru versenyre – helyszín mindenkinek a saját iskolája – idén is nagyon sok tanítványunk nevezett be. A megyei eredménylistára 2., 5., 6. és 8. évfolyamon összesen kilenc tanuló került be az első 7 helyre!

Végezetül, de nem utolsó sorban a Varga Tamás megyei versenyen Nagy László hetedikes, és Ipolyszegi Gábor nyolcadikos tanulók negyedik, míg Ladányi Zsuzsi 2. helyezést ért el!

Gratulálunk valamennyi tanulónknak, és reméljük, versenyzőink köre-eredménye a jövő tanévben is hasonló lesz!

A gyönyörű eredmények bizonyítják, hogy iskolánkban sokan szeretnek nívós szinten foglalkozni a mások által oly nehéznek talált matematika tantárggyal, és számos helyen öregbítik a Kőrösi iskola hírnevét! Természetesen köszönet valamennyi felkészítő pedagógusnak, akik szívügyüknek tekintik a tehetséges gyerekek képességeinek kibontakoztatását, és folyamatosan motiválják őket az elért sikereken keresztül a tantárgy szeretetére!