Immár a 32. Mátyás Tudósai versenyt rendezte iskolánk. Az idei megyei tanulmányi versenyre február 22-én került sor. Az időjárás erősen téliesre fordult a versenynap reggelére, volt is némi izgalom, hogy a nevezett vidéki csapatok vajon megérkeznek-e időre, vagy egyáltalán el tudnak-e jönni?  Nos, havazás ide, hófúvás oda, mindenki megérkezett, aki meg akarta méretni magát matematikában, vers- és prózamondásban, rajz területén egyénileg vagy angolból csapatversenyben.

Az idén 19 iskola 265 versenyzője vetélkedett, hét szolnoki és 12 vidéki iskola képviseltette magát. Az iskola megtelt versenydrukktól fűtött versenyzőkkel, értük izguló szülőkkel és felkészítő nevelőkkel. A versenyzőket értékelő független zsűri sem lehetett teljesen nyugodt, hiszen felelős feladat várt rájuk, helyenként nehéz döntésekkel is szembesülve.

Legfrissebben a vers- és prózamondók korosztályos versenyeiben lehetett eredményt hirdetni, majd az angol csapatversenyről szállt fel a képzeletbeli füst. A kis matematikusok munkáinak kiértékelése már tovább tartott, elmúlt már dél is, mire megtudták a helyezéseiket, pontjaikat a kis számzsonglőrök. Legtovább a fiatal képzőművészjelöltek dolgozhattak, az ő munkájukról a zsűri csak hosszas értekezés után tudott dönteni, így az eredmények kihirdetése már a kora délutánba hajlott. Közben a tél marka is engedett szorításából, így a versenyzők és kísérőik már olvadásnak indult, langyosodó időben térhetek haza, reméljük, hogy a legtöbben elégedetten még akkor is, ha esetleg most nem is értek el helyezést. Reméljük, sok versenyzővel jövőre újra találkozhatunk az újabbak mellett! A helyezettek viszont itt megnézhetik az eredményeiket is: IDE KATTINTS! -G-