Nem éppen kedvező időjárás fogadta a Medve Matematikaversenyen részt vevő tanulóinkat. Már több alakalommal volt lehetőségünk jelen lenni ezen a megmérettetésen, az eddigiekkel ellentétben azonban idén nem Debrecenbe, hanem Szegedre utaztunk 15 csapattal (45 fő) az Erzsébet-ligetbe. A versenyt itt is fiatal egyetemisták szervezték, ők fogadtak bennünket, és ők álltak az egyes állomásokon. Egy térkép alapján kellett felkeresni a különböző helyszíneket, ahol igen nehéz fejtörő matekos feladványokat kellett megoldani, majd haladni a térkép alapján tovább. Az útvonal bejárására 4,5 óra állt rendelkezésre, mely idő alatt nem csak agyilag, de fizikailag is igen kimerültek a csapatok. Az eredményhirdetéskor több kellemes meglepetés ért bennünket: az egyik hatodikos csapatunk 2. helyezést ért el (az eddigi versenyeken még nem sikerült az első 6 helyre bekerülnünk). A csapat tagjai: Balázs Anikó, Szunyog Imola, Varga Lili. Ők mindannyian 1-1 értékes Tantrix nevű logikai játékot kaptak.
Másik örömünk, hogy mivel 10 csapatnál többel neveztünk, így ajándékba kapott az iskolánk egy Gömböc nevű különleges találmányt, melyet 2007-ben hozott létre két – a Műszaki Egyetemen tanító- építészmérnök.
Harmadjára pedig kiemeltek bennünket, mivel egy hódmezővásárhelyi iskolával karöltve tőlünk indult a legtöbb csapat!
Ismét sikerült egy hasznos és kellemes napot eltöltenünk kint a szabadban és nagyon jó kedvűen tért haza a csapat este!
 Köszönet a felkészítőknek és a kísérő nevelőknek. A hírt hozta és a csapatot támogatta: Csernák Péterné és Horváthné Debreczeni Katalin. -G-