Szeles, nyári délután volt az idei tanévzáró ünnepségünk ideje, féltettük is az ünnepségünket, nehogy elfújja a szél a dekorációt, a bizonyítványokat és a rendezvény végéig rabságra ítélt lufikat. Szerencsére nem történt semmilyen váratlan helyzet, így a tanévzáró ünnepségünk annak rendje-módja szerint megtörtént. Ünnepségünkön részt vett  Fodorné Bata Zsuzsanna, a Szolnoki Tankerületi Központ gazdasági vezetője és Dr. Póta Sándor, önkormányzati képviselő, az iskolatanács tagja. Barta Gabriella intézményvezető-helyettes nyitotta meg az ünnepséget, majd Kovács Réka és Ozsvárt Zoé vidám verssel köszöntötték a vakációt mindannyiunk derültségére.

Gál Gábor intézményvezető évértékelője közben köszöntötte a nyugállományba kerülő munkatársait, köztük Bagdi Juditot, Baranyó Máriát és Lovas Jánosnét, akik megkapták a Pedagógus Szolgálati Emlékérmet, elismerve sokéves példamutató munkájukat. Majd Gál Gábor intézményvezető átadta a Szolnoki Tankerületi Központ “Kiváló dolgozója” díjat kapó Szabó Ferencnek az iskola ajándékát, amit a gyermekek hatalmas tapssal nyugtáztak. Ezután Fodorné Bata Zsuzsanna ismertette a tankerület igazgatójának, Szutorisz-Szügyi Csongornak a döntését arról, hogy kiket jutalmazott a nevelőtestületből ebben a tanévben Elismerő Oklevéllel. A következő pedagógusok kapták az elismeréseket: Filemon Henriette, Márton Tamás Mihályné, Munkácsi Ildikó, Óváriné Palla Tünde, Pálné Urvölgyi Lívia, Soós-Varga Ildikó, Takóné Gáspár Emília. 

Az intézményvezető bejelentette, hogy az EMMI miniszterének, Prof. Kásler Miklósnak a döntése alapján a Miniszter Elismerő Oklevelét kapta az országos pedagógusnap alkalmából Barta Gabriella intézményvezető-helyettes, valamint a Németh László-díjat Kulinné Kupai Márta intézményegység-vezető. Kiemelkedő elismerésükhöz mindannyian gratulálunk!

A tanulók munkájának elismerésére is sor került ezután, kiemelten is szép eredményt értek el hatan, mivel nyolc éven át kitűnő tanulmányi eredménnyel rendelkeztek: Bodrogi Zóra Víta, Debreczeni Botond Noel, Ember-Kovács Kincső, Nagy Nikol, Nagy Sarolta, Radácsi Kata.

Az alsó tagozaton 59 tanulónak, a felső tagozaton 29 tanulónak lett kitűnő a bizonyítványa, büszkék lehetünk rájuk is nagyon. Sajnos lesznek néhányan, akiknek meg kell ismételniük az évfolyamot eredménytelen tanévet zárva, illetve huszonhárom tanuló még javítóvizsgázhat augusztus végén. Reméljük, felkészültek és eredményesek lesznek!

A versenyeremények ismertetése is megtörtént, nagyon sok és kimagasló sikereknek örülhettünk az idei évben is mind tanulmányi, mind művészeti, valamint a sport területén is.

Az aktuális információk bejelentése után Gál Gábor intézményvezető megköszönte Fodorné Bata Zsuzsannának a támogatását, és Turiné Bajtáth Erika intézményvezető-helyettesnek a ballagás szervezésében és levezetésében, valamint az egész tanévben nyújtott vezetői munkáját.

Az intézményvezető végezetül bezárta a tanévet, amit a nyolcadikosok léggöbjei magukkal is repítettek a kavargó szélben. – GG-