Szokatlanul sűrű program várt néptáncosainkra a tanév elmúlt tíz hetében. Szeptember közepén német óvónőket köszönthettünk  iskolánkban,  akik  a  J-N-SZ Megyei Pedagógiai Intézet munkatársaival a Leonardo program keretében néptáncoktatásunkkal ismerkedtek.

A jó hangulatú találkozón órarészleteket mutattunk be előképző 2., alapfok 2-3. és alapfok 5-6. évfolyamos tanulóink részvételével. A szakmai konzultáción vendégeink elismerően szóltak az intézményünkben látottakról, és egy kis ajándékot átadva, további sikerekre buzdították táncosainkat.

Október közepén a Katolikus Karitász szervezésében a Cserkészházban jótékonysági szüreti bál nyitóműsorában lépett fel 3 táncospárunk a továbbképző 7. évfolyamról. Pár nap múlva, szintén ennek az évfolyamnak a táncosai egy másik jótékonysági fellépés meghívottjaiként is nagy sikert arattak a kertvárosi idősek otthonában.

Október 27-én, vasárnap Kecskeméten rendezték meg a Tóth Ferenc Koreográfiai Verseny regionális fordulóját, melyen két korosztályban, az alapfok 2-3. valamint az alapfok 6.-továbbképző 7. évfolyam táncosaival mutattunk be versenykoreográfiát. Hétvégén kaptuk a jó hírt, hogy a tánctanáraink, Asztalos-Kiss Zsuzsanna, Simon Gyula és Bólya Dávid által írt mindkét koreográfia arany minősítést kapott.

A sikersorozat november 16-án, szombaton folytatódott a Hajdúnánáson rendezett Ifjúsági Néptáncfesztiválon, ahol az alapfok 6. és továbbképző 7. évfolyamunk táncosai által bemutatott, szintén a tánctanáraink által írt tánc, Koreográfiai Különdíjat kapott.

Tánctanárainknak és táncosainknak gratulálunk, és velük együtt a táncoktatást segítő Kollégáinknak is köszönjük munkájukat! Kulinné Kupai Márta ig.h.