Az NTP-MŰV-20-0085 néptáncos tehetséggondozó pályázat megvalósítása ebben a tanévben is folytatódik. Október elején Hercz Lili és Rozsályi Dániel néptáncos vendégoktatók tartották második foglalkozásukat a Konstantin iskola épületében. A szilágysági koreográfia a feszített és fegyelmezett munkának köszönhetően elkészült.

Október közepén, egy gyönyörű őszi napsütéses napon a pályázat keretében tanulmányúton jártunk Kecskeméten. Ellátogattunk a Kecskeméti Rajzfilmstúdióba, ahol a digitális animációs filmkészítéssel ismerkedtünk és rajzfilmeket is vetítettek nekünk a magyar népmesék sorozatból és a nemrég elkészült Toldiból. Több ismert rajzfilm elevenedett meg a stúdió falain látható rajzok által is, melyek elkészítése művészek igazi mestermunkája.                                                                          Ezt követően a Leskowsky Hangszergyűjtemény kollekcióját néztük meg, ami több mint 1800 hangszert számlál. A gyűjteményben a jelentős mennyiségű magyar népi hangszer mellett a világ minden részéről vannak népi, kísérleti, klasszikus és történelmi hangszerek.

A bátrabb néptáncosok meg is szólaltathatták a különleges hangszereket. Sok élménnyel és új ismerettel gazdagodva tértünk haza az egynapos tanulmányútról. KKM