A romló árványügyi helyzet miatt a Jász-Nagykun-Szolnok Megyei Védelmi Bizottság elnöke, dr. Berkó Attila kormánymegbízott úr és a megyei tiszti főorvos, dr. Beke Gabriella az alábbi nyomatékos ajánlást fogalmazta meg a közoktatási intézmények részére:

Kiemelt feladat és stratégiailag fontos szempont tehát, hogy az iskolákban a védekezés a lehetséges és rendelkezésre álló eszközökkel minél magasabb fokú legyen. Nyomatékosan ajánlják valamennyi intézmény számára, hogy általános iskolákban a felső tagozaton, illetve középiskolában valamennyi tanuló folyamatosan, órán is használjon maszkot. Általános iskola alsó tagozatán is szerencsés lenne a maszkhasználat minél nagyobb mértékben. A pedagógusoktól egyértelműen elvárt az iskolai tartózkodás és munkavégzés során a folyamatos és állandó maszkhasználat, valamint a „katedráról” történő oktatás a jelen helyzetben. Emellett továbbra is kiemelt jelentősége van a távolságtartásnak, illetve a folyamatos és állandó fertőtlenítésnek.

Ennek a nyomatékos ajánlásnak és a Szolnoki Tankerületi Központ támogatása mellett iskolánkban is megtörténik a maszkhasználat tanórai elrendelése a felső tagozatos tanulók esetében, illetve teljes körűen a pedagógusokra vonatkozóan 2020. november 9-től egészen a visszavonásig.

Az alsó tagozatos tanulók részére a maszkhasználat továbbra is ajánlott, de nem kötelező.

Kérjük a Szülőket, hogy gyermekeik részére biztosítsák mindennap a tiszta maszkot, lehetőség szerint egy második vagy tartalék maszkot is, amelyeket otthon kimosnak, kivasalnak, fertőtlenítenek, hogy a gyermekük és más gyermekek, valamint az iskolai dolgozók egészségbiztonsága a legmegfelelőbb legyen!

Együttműködésüket köszönjük!