A 2016/2017-es tanév első matematikaversenye a megyei Bolyai matematika-csapatverseny volt, október 14-én. Az alsó tagozatról három csapat indult a versenyen. A harmadik évfolyamot egy csapat képviselte a „BÖLCS BAGOLY”. Csapattagok: Csernus Csaba (3.a), Debreczeni Botond (3.c), Nagy Sarolta (3.c), Pataki Dóra (3.b) Felkészítő nevelők: Dudás Gabriella, Kislakiné Ádám Ildikó, Szabó Tiborné. A versenyen 11. helyezést értek el.

A negyedik évfolyamot két csapat is képviselte. Mindkét csapat meghívást kapott a verseny eredményhirdetésére. Izgatottan vártuk október 28-át. Nem hiába, nagyon szép eredmények születtek. Nagy öröm ért bennünket, mindkét csapat „dobogós” helyezést ért el.

A „KIS(S)ZÁMOLÓK” a 4.a osztályból. Csapattagok: Habara Zsombor István, Kerekes Ivett, Tolnai Bence, Zsiga Zsófia Éva. Felkészítő nevelő: Vidéki Gabriella. A versenyen 2. helyezést értek el.

A legjobb eredményt a „NÉGY AZ EGYBEN” csapat érte el. A csapat 1. helyezett lett. Csapattagok: Barilla Boglárka 4.a, Gönczöl Alex Márk 4.c, Kincses Csaba Márk 4.c és Rimóczi Dorka 4.b. Felkészítő nevelők: Baranyó Mária, Borhiné Olajos Katalin, Vidéki Gabriella. A csapat továbbjutott az országos versenyre.

Nagyon örülünk tanítványaink sikerének. Büszkék vagyunk eredményeikre. Gratulálunk nekik és a felkészítő nevelőiknek! (B. M.) 2-helyezett