Idén először meghívást kaptunk a kecskeméti Arany János Általános Iskola Varjú Lajos Természettudományi Emlékversenyre, melyet a házigazdák immáron 21. alkalommal rendeztek. Iskolánkat a felső tagozatról évfolyamonként öt fő képviselte, így március 20-án húsz diákunk indult a megmérettetésre. Az 5. és 6. évfolyamon matematikából, természetismeretből és informatikából, a 7. és 8. évfolyamon matematikából, fizikából, kémiából, földrajzból, biológiából és informatikából kellett tanúságot adniuk. Évfolyamonként az első öt helyezettet hívták vissza az ünnepélyes eredményhirdetésre, melyre nagy örömünkre hét diákunkat visszahívták.

Kovács Gábor, Varga Lili 5.d, Gál Milán 6.b-s tanuló 5. helyezést, Szintai Major Eszter 6.c, Darabos Máté 7.c, Nagy László 8.a-s tanulók 2. helyezést értek el, illetve Szintai Major Eszter, Bartus Anna, Gál Milán a hatodik évfolyamon az összesített csapatversenyen 3. helyezését érték el.

Ami számunkra a legnagyobb meglepetés volt, hogy a vándorserleget is elhozták egy évre iskolánkba, mivel a Kőrösi volt az egyetlen olyan iskola a meghívott 16 iskola között, ahol mind a négy évfolyamon volt díjazottunk!

Köszönettel tartozunk a természettudományi tantárgyakat oktató nevelőinknek, hogy a diákok tudása mellé, még bátorságot is adtak, hogy egy ismeretlen versenyen a legnehezebb tantárgyakból próbára tegyék tudásukat!

Reméljük, jövőre is indulhatunk ezen a versenyen, és megyénken kívül továbbra is öregbíthetjük a Kőrösi iskola hírnevét! – CsP-né –