Idén tartotta iskolánk a 33. Mátyás Tudósai versenyét. A Nagy Imre körúti Kőrösi iskola felújítása miatt az idei tanévre visszaköltözött versenyünk a Mátyás iskolába, ahol majd’ három évtizeden keresztül mindig is otthon volt ez a megyei tanulmányi verseny. Nem is gondoltuk volna előre, hogy ennyi jövés-menés és változás ellenére rekord létszámú jelentkezővel lesz dolgunk, hiszen 330 tanuló jött el megmérettetni tudását, felkészültségét, tehetségét. Idén is matematikából, vers- és prózamondásból, angol nyelvből (csapatverseny), valamint rajztudásból adtak számot a jelentkezők.

Mielőtt a verseny kezdetét vette volna, egy kis megnyitó műsorral kedveskedtünk minden résztvevőnek és vendégnek. Dr. Póta Sándor, az intézményi tanács tagja, a verseny fővédnöke üdvözölte a versenyzőket és felkészítőiket, kiemelve a tudás és tanulás jelentőségét, a versenyzés nemességét. Majd Gál Gábor igazgató köszöntötte az iskola valamennyi vendégét, köszönve a rendezvény iránti töretlen bizalmat és lelkesedést, s megnyitotta a 33. Mátyás Tudósai versenyt. Iskolánk korábbi tanulója, Seprenyi László színművész a “Mesék meséje” előadásával jutalmazott meg valamennyiünket. (A megnyitó után még egy-két közös fényképre és autogramra is volt lehetősége néhány szerencsés tanulónknak.) Balettosaink és néptáncosaink táncaikkal színesítették a megnyitót, amelynek konferálója Csizmadia Martin 8. a osztályos tanulónk volt.

A megnyitó után kezdetét vette a verseny, minden teremben zajlott a megmérettetés, melyre a városi televízió is be-bekukkantott, hogy az esti hírműsorban beszámoljon rendezvényünkről. Az eredmények kihirdetése folyamatosan zajlott, amint véget ért valamelyik csoportban a vetélkedés. Reméljük, mindenki jól érezte magát az idei programon is, melyen részt venni is felér egy kis győzelemmel, függetlenül az elért helyezéstől. Jövőre is várunk mindenkit, akinek kedve van egy kis játékra, versengésre! – G –

EREDMÉNYEK:

1. Angol nyelvi csapatverseny

Az eredmények feltöltése folyamatban…