„A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.” Ez volt az április 4-i iskolai tehetségnapunk mottója, melyet alá is támasztott valamennyi résztvevő saját munkájával.  A program megtervezése, megszervezése és megvalósítása igazán embert próbáló feladat volt, de így, az események végeztével elmondhatjuk, eleget tettünk saját vállalásunknak. A megnyitó után kezdődött a székhelyen a Harry Potter városi szintű vetélkedő, amelyen a versenyző csapatok és a szemlélődő nézők is elvarázsolódhattak. Ugyanekkor kezdetét vette az angol nyelvi program Our special meeting about Szolnok címmel, ahol a legkisebb korosztálytól a legidősebbekig bemutathatták tudásukat és városukat tanulóink kizárólag angol nyelvű társalgás és idegenvezetés során.

Ez idő alatt a Mátyás iskolánkban kezdetét vette a reneszánsz jegyében a programsor, benne daltanulás zenei kísérettel, totó Mátyás király életéről, verselés Janus Pannonius után, reneszánsz táncház, agyagvár-építés, reneszánsz ételek és szokások, lakoma, erőpróba, lovagi torna az udvaron – mindez korhű jelmezekben előadva.

A Kőrösi székhelyen a sportjátékok és a testnevelés kapcsolódása bemutatókkal fűszerezve kerültek terítékre, felnőtteknek kezdő szorobán”tanfolyam” indult, majd Szolnokról egy várostörténeti verseny vette kezdetét az ebédlőben hat csapat részvételével, amit helyi étkek kóstolója is fűszerezett. Ezalatt mások saját kreativitásukat mérhették fel, amellyel muníciót gyűjthettek a jövő évi tehetségnapra. Képeink csupán ízelítőt adnak a rengeteg programból, amelyre óvodák, iskolák és szülők is érkeztek vendégségbe, reméljük, jól érezték magukat! -G-